Este cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Il depaseste cu mult pe cel cumparat si-n plus..stii ce ai pus in el. Consistenta este exact ca a celui din comert, aerat, de duca-se pe gat:))))
Ingrediente
* 500-600 gr ficat pasare
* 350 gr unt
* 3 linguri smantana cu grasime ridicata
* 100 ml vin alb demidulce
* 2 cartofi
* sare
* piper
* boia de ardei (o lingurita)
* jumatate lingurita rozmarin
* doua cepe
* 2 catei usturoi
* 3 linguri amidon
* putina apa
* putin busuioc
Mod de preparare
Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 50 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)
Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.
Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.
Restul de unt se mixeaza spuma.
Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!
Ingrediente
* 500-600 gr ficat pasare
* 350 gr unt
* 3 linguri smantana cu grasime ridicata
* 100 ml vin alb demidulce
* 2 cartofi
* sare
* piper
* boia de ardei (o lingurita)
* jumatate lingurita rozmarin
* doua cepe
* 2 catei usturoi
* 3 linguri amidon
* putina apa
* putin busuioc
Mod de preparare
Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 50 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)
Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.
Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.
Restul de unt se mixeaza spuma.
Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!
arata super!
RăspundețiȘtergeresi eu vreau :)))
bravo gaby!
Sunt curios ce gust avea.
RăspundețiȘtergereEu, cand am adaugat si putina pulpa de pui in compozitie pe langa ficat de pui, a avut un gust mai bun !
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereBuna dimineata, Cristi!
RăspundețiȘtergereCezar nu papa in general pateu si nici ficat de pui si..iti vine sa crezi ca de asta mi-a cerut sa-i pun la servici?:)
E grozav de bun! O sa pun si pulpa, nu are ce sa strice, dimpotriva.
Alinutza bulinutza, sa ai o saptamana minunata.
Pateu..sa-ti faci:)))
La multi ani sanatosi si frumosi!Pup si imbratisez cu mult drag!
RăspundețiȘtergereLa multi ani, Gabi!
RăspundețiȘtergeremaria, si euu!!!!pup.
RăspundețiȘtergereTavi, multumesc tare mult.
O sa incerc si eu dar o sa inlocuiesc vinul cu apa pentru ca il fac pentru fetita mea, sa aiba la micul dejun. Sper sa iasa la fel de bun.
RăspundețiȘtergereSalut, Laura.
RăspundețiȘtergereEu zic sa pui cu-ncredere vin.E doar 100 ml.Foarte putin pentru restul cantitatilor si-n plus,la fiert se mai evapora.Si puii mei au papat.
Pupici si astept impresii.
Week-end frumos!