reteta initiala dupa care am "lucrat" este aici
insa starea pe care o aveam cand am facut-o imi dadea mie insami impresia ca erau primele mele experiente in ale bucatariei:))
tot stricam,rasturnam,ardeam,ungeam,de parca bucataria ar fi fost un loc straniu:)))
(cred ca am nevoie de o pauza de bucatareala:d)
cum am procedat:
am separat 5albusuri de galbenusuri
galbenusurile le-am frecat bine cu 80gr zahar pudra si un plic de zahar vanilat
am adaugat apoi,pe rand,2linguri de faina,2linguri de gris,2linguri de cacao,o lingurita praf de copt si un varf de cutit sare.am adaugat cam 80ml ulei,50ml lapte si 2linguri miere
am amestecat bine apoi am adaugat usor albusurile pe care le batusem spuma intre timp(ma mir ca n-am uitat:))) )
-
am tapetat o tava cu hartie de copt(26/33)si am turnat jumatate din amestec(jumatate...dupa ochi...ca n-am cantarit,logic:d)
am lasat cam 15minute apoi am verificat si foaia era deja coapta
am scos-o si am pus restul de compozitie.
eii.la asta rabdarea mea n-a mai stat locului si a deschis cuptorul cam dupa 5minute:d
rezultatul..foaia s-a lasat inapoi(desi crescuse)(asa se intampla la blaturile cu praf de copt,trebuie evitata deschiderea cuptorului)
aaa,n-am specificat,ca faceam prajitura pentru cineva:d
asaaaa
m-am uitat la foaie si ea la mine:)))si am preparat inca odata amestecul folosind doar jumatate din cantitati(o sa va intrebati cum am impartit 5oua la 2 :))))),ei bine am pus numai doua:P )
am turnat in tava tapetata si am bagat la cuptor
credeti ca acum am avut rabdare?neeee
iar am deschis cuptorul:)))
iar s-a lasat foaia:)))))
deci aveam o foaie crescuta frumos si doua pleostite:)))
am mers mai departe:d
am amestecat 150gr smantana cu 50gr lapte si am indulcit(in reteta scria lapte condensat insa aici nu gasesc)
un plic de gelatina (fara plic ,binenteles,numai continutul din interior:)) )l-am diluat in doua linguri de apa
am pus apoi, peste,50ml lapte caldut si am diluat gelatina pe baie de abur
am lasat sa se raceasca si am adaugat amestecul de smantana apoi usor 300ml frisca vegetala batuta un plic de zahar vanilat si o lingura de miere
am bagat la frigider si cand s-a intarit putin am ansamblat
(crema este minunata!!!o s-o mai folosesc;) )
am pus una din foile ..(cum sa le zic...pleostite suna rau:))) buclucase,am insiropat putin cu suc de visine,am pus jumatate din crema,apoi inca o foaie buclucasa ,restul de crema si desupra,tanananaaam, foaia frumoasa
am pus putina frisca peste ea si am bagat-o la frigider
p.s.ma credeti c-a iesit o prajitura minunata?:)))(am papat eu toate capetele:))) )
de ce v-am scris reteta cu esec?
sa vedeti ca si geniile mai gresesc:))))))),insa totul se poate repara;)
multumesc Miha!>:d<
completare:cand o s-o mai fac o sa folosesc o tava cu dimensiuni mai mici;)
Kinder Milch Schnitte(tunat:))) )
gaby_d
●
vineri, 17 iulie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
PENTRU IEPURASI AM FOLOSIT: oua fierte tari cuisoare pentru ochisori boabe de piper pentru nasuc castraveti pt urechiuse marar pentru mustat...
-
Abia a trecut luna lui cuptor, ( dar nici august nu-i mai breaz : ))), asa ca toata lumea se fereste in continuare de el in aceasta per...
-
Astazi , piticul meu implineste 6 anisori. Dar pentru ca azi e zi de gradi si zi de lucru:)), l-am sarbatorit ieri. Sa ni-l t...
-
Bunatati din Natura suntem noi, o familie formata din 3 generatii cu spirit practic si initiativa. Si cu dragoste de viata si de tot ce...
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
Sau unul dintre cele mai simple deserturi. Mi se intampla uneori chiar sambata sa nu am chef sa fac ceva dulce. ...
-
Pe Ramona o stiu de ceva timp. "Conexiunea" dintre noi a fost perfectă de la primele conversaţii. Parcă ne ştiam de-o viaţă! ...
-
O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a plac...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
Nu se vede ca erai intr-o pasa proasta,pentru ca prajiturica arata demential!
RăspundețiȘtergereGoldielocks- multumesc.Si chiar a fost foarte buna.;)
RăspundețiȘtergere