o mancare gustoasa care la noi se papa foarte foarte bine!
ingrediente:
500gr carne tocata
cartofi(piure)in functie de cantitatea dorita
o ceapa mare
ulei
bulion
2rosii
o lingura pasta de gogosari(merge si fara,dar ii da un gust super)
sare
piper
patrunjel
ou,smantana
puneti cartofii la fiert pt piure
intre timp caliti o ceapa taiata marunt
adaugati apoi carnea si lasati-o la calit 5minute
se adauga apoi bulionul,pasta de gogosari,patrunjelul,rosiile curatate de coaja si tocate,sare piper,(eu pun si putina boia,face parte dintre condimentele preferate;)
lasati la foc mic pt 10minute
.
dupa ce au fiert cartofii,ii pasati si preparati un piure cu o consistenta obisnuita.
un vas termorezistent il ungeti cu ulei pe fund si lateralele
asezati un strat de piure,apoi jumatate din amestecul cu carne,iar piure,iar amestec, terminand cu un strat de piure
bagati la cuptorul incins pt aprox 30minute.
inainte de a fi gata,bateti un ou cu putina sare si o lingura de smantana si ungeti deasupra.
mai lasati 5minute la cuptor.
puteti servi cu muraturi,salata sau un bol cu iaurt.
(cand este rece are aspectul unei felii de tort;),dar noi o preferam fierbinte)
in "ansamblare"nu trebuie neaparata respectata regula,puteti pune jumatate din cantitatea de piure,carnea,apoi piure sau doar piure,amestec si deasupra rosii
asta depinde de imaginatie,gustul va fi la fel de bun,.
musaca
gaby_d
●
joi, 28 mai 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
Totul a pornit de la reteta de empanadas a Laurei, la care mi-a ramas gandul si catre care ma directionau papilele gustative :)), insa asa...
-
M-a incantat prajiturica asta inca de cand am vazut cat de bine arata in site-ul Mihai . Ingrediente accesibile, combinatie FIX pe gustu...
-
O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de l...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
-
Blat 4 oua 150 gr zahar 5 linguri faina 2 linguri amidon 2 linguri apa 2 linguri ulei o lingurita praf copt un vf. cutit sare Crema...
-
PENTRU IEPURASI AM FOLOSIT: oua fierte tari cuisoare pentru ochisori boabe de piper pentru nasuc castraveti pt urechiuse marar pentru mustat...
-
Abia a trecut luna lui cuptor, ( dar nici august nu-i mai breaz : ))), asa ca toata lumea se fereste in continuare de el in aceasta per...
-
Blat 4 oua mari un pahar zahar un pahar faina 3 linguri ulei un vf cutit sare o lingurita praf de copt 100 gr nuca macinata Crema ...
-
Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite. In...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
Multumesc pentru vizita!
RăspundețiȘtergereAm un premiu pentru tine care asteapta sa-l ridici!
Weekend placut!