Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)

3 oua mari
o cana si 2/3 faina
o lingura cacao neagra
150 gr zahar
150 ml lapte
un vf cutit sare
un plic praf de copt
200 gr unt
visine fara samburi (fie congelate, proaspete, fie din compot)

Crema 
un plic crema de vanilie la rece
250 ml lapte
250 ml frisca lichida indulcita
3 linguri zahar

Glazura
150 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
o lingura unt
o lingura nutella




Blat
Am taiat untul cubulete si l-am lasat la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat am adaugat zaharul si am frecat  untul spuma.
Am adaugat, rand pe rand, ouale. Am omogenizat apoi am adaugat 1/2 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am adaugat laptele si-am mixat usor doua minute apoi am pus si restul de faina.
Am tapetat o tava (20/25) cu hartie pentru copt si-am turnat jumatate din compozitie.
In restul am adaugat cacao , am omogenizat si-am intins amestecul peste stratul galben in tava.
Am asezat deasupra visine fara samburi pe care le-am apasat usor cu degetul in compozitie.
Am introdus tava in cuptorul preincalzit si-am copt prajitura la foc mic pana a trecut testul cu scobitoarea.
Am scos-o si-am lasat-o la racit.

Crema.
Am amestecat praful de crema cu 250 ml lapte rece si 3 linguri zahar. Am bagat mixerul si-am mixat pana a inceput sa se ingroase (nu sa se faca tare ci doar sa se ingroase usor ).
Am adaugat frisca lichida si-am mixat in continuare pana am obtinut o crema legata, ferma, lucioasa.
Am distribuit uniform peste blat crema obtinuta.

Pentru glazura am amestecat ciocolata tocata cu untul si frisca si le-am incalzit pe baie de abur pana la omogenizare.Am adaugat nutella apoi am intins glazura peste prajitura .
Am lasat-o sa se racoreasca apoi cu ajutorul unui pieptene de bucatarie improvizat am "desenat"valuri pe glazura.

O portionam cand e complet rece , cu ajutorul unui cutit a carui lama o incalzim in apa fierbinte.
O pastram la rece.

11 comentarii:

  1. Gaby da'i corect la ora asta sa ispitesti lumea cu dulciuri de astea mortale???
    Imi ploua in gura ...am vazut si Boema care e de-a dreptul provocatoare.
    Mai ai???:)))
    Arata tare bine,ca urmare, maine merg cu baietii la tine la stropit,dar sa fie si Mona acasa:)Ok?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum arata!!!! Paste Fericit Gabitzule!!! Pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un aspect excellent, il doit être délicieux!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare-mi place prajitura ta. Arata aspectos si cred ca-i si tare buna. Cred ca o incerc si eu. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pup şi îmbrăţişez tare-taareee Găbiţu şi fuuuug!
    :))
    Să-ţi fie BUCURIE, Găbiţule, în tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a Inviat!
    Super prajitura... o am si eu pe lista de ceva timp, dar n-am ajuns s-o fac pana acum.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mult aceasta prajitura!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine arata aceasta prajitura!!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes