0 comentarii

Tarta cu peste

4 comentarii

O reteta grozava, inspirata din reteta Adinutei. As scrie ca-i reteta ei, dar m-ar bate:))), ca multe n-am avut si am adaptat-o. Si modul de preparare l-am modificat deci..i-am tunat reteta. Oricum e o reteta cu bucluc:)). Sa va zic si de ce. M-am apucat s-o fac, am framantat coca pentru blat, aveam doua oua in casa. Cum era la mine o fetita mai marisoara, am trimis-o sa-mi cumpere oua, Intre timp am asezat coca, am pus umplutura si asteptam ouale. Vine fetita, fara oua, ca era inchis.:)). Zic..mergi putin mai departe c-o sa gasesti. Vine iar, tot fara oua:)). Cica nu sunt nicaieri. Ma uitam io la tarta si ea la mine si ma apuc sa dau telefoane sa-mi imprumute careva 3 oua:)))).La final ma intrebam: oare daca am luat reteta de la fata asta, tre' sa scriu si io "la multi ani, supremu"?:)))da' n-aveam gogosari s-am renuntat.:)) 

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • o lingurita sare pt coca, +sare pt umplutura
  • 100 gr margarina (sau unt/eu nu-s asa bogata ca fata asta de peste hotare:))) )
  • putina branza gen parmegiano (eu am pus cas framantat de la borcan, ca io mi-s de la tzara:)))
  • o lingurita praf de copt (asta-i de la mine:)), ca mi-a placut coca de la ultima mea tarta
  • 2 linguri smantana- pt coca
  • doua conserve de peste (eu am pus una de ton si una de macrou, dar era mai buna cea de ton:d)
  • 200 gr smantana- pt. umplutura
  • o foaie de dafin
  • nucsoara ( n-am avut) -am pus doua fire de tarhon
  • castraveti in otet (4-5)
  • capere (pun tot astia de peste hotare, noi astia mai amarati, renuntam :)))
  • piper

Mod de preparare

Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta.
Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut conservele :))))
Asezam deasupra bucatele de castraveciori, rondele.
3 oua, plus albusul ramas, le batem bine si adaugam smantana.
Turnam peste pestele din tarta.
Ne jucam desupra cu cateva rondele de masline si fire de ceapa verde.
Maruntim foaia de dafin, tocam tarhonul,  punem putin piper, putina sare si dam tava la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
ps, uite si tu Adinutza ce repede am scris reteta, nu intr-o mie de pasi. Sa iei exemplu de la moa.;) =))=))

Tipsuri

  • 1am pus putina branza si-n amestecul cu smantana, ca noi astia de la sat mancam multa branza:))))
  • 2n-am poza cu ea intreaga. Venise sotul la masa si mai era cu-n tip; daca m-ar fi vazut ala ca iau aparatul, s-ar fi gandit ca fac poza la ce mananca sa am dovada, sa-mi plateasca:)))
  • 3a fost foarte foarte foarte buna!!!

Clatite pufoase cu cacao , umplute cu frisca

8 comentarii

O reteta pe care initial am vazut-o la Miha, apoi a probat-o Rivka si mi s-a facut o pofta!!!!!!!
Ingrediente pentru clatite :

400 ml iaurt
2 cani faina
2-3 linguri cacao
o lingurita praf de copt
un varf cutit sare
3-4 linguri zahar
zahar vanilat
3 oua
ulei de floarea soarelui

Pentru umplut:
250 ml frisca lichida
100 ml smantana dulce
2 linguri zahar pudra

Mixam bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam iaurtul apoi faina,sarea, praful de copt si cacaua amestecand usor. Lasam compozitia pentru 30 min la rece.
Intre timp mixam frisca cu smantana iar cand a capatat consistenta dorita adaugam si zaharul si mai mixam putin.
Luam din compozitia de clatite cate un polonic si prajim fiecare clatita intr-o lingurita de ulei.
Le invartim cu o paleta, sunt foarte fragede si pufoase.
Cand s-au racit, intindem frisca pe ele si rulam.
Sunt delicioase!! Nu am avut timp sa le fac frumoase, sa dea bine in foto:)) pentru ca papam si eu, papau si copiii si abia ce am apucat sa fac pozele:))
Clar, devine o reteta favorita!

Tarta cu carne si ciuperci

4 comentarii

Reteta dragei mele Diaconta. Toata familia a papat cu pofta, e foarte, foarte buna. 

Ingrediente

Pentru tarta
  • 300 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • o lingurita sare
  • 50-60 gr margarina topita
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
Pentru umplutura
  • 400-500 gr ciuperci(eu am pus galbiori:P )
  • 300-400 gr carne vita tocata
  • 3 triunghiuri branza topita
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel si marar verde, tocat
  • o ceapa mare
  • sare, piper
  • un ou
Un ou si susan pentru uns deasupra 

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru tarta:
Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru "grilajul" superior.
Umplutura:
Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei. Adaugam carnea tocata, ciupercile tocate si putina apa, lasam la foc mic, amestecand, pana scade toata zeama. Cand s-a racit amestecul adaugam smantana, branza topita, verdeata tocata, oul , sare si piper.
Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut  si presaram susan si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.
E delicioasa!!!

Guguluf marmorat cu mascarpone

5 comentarii


Ingrediente

  • 3oua
  • 100 grame unt
  • o cana faina
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri branza vaci
  • o cana zahar
  • zahar vanilat.
  • 200 gr zahar pudra
  • un albus ou
  • 2 linguri lamaie

Mod de preparare

Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire).
Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat  si mascarponele amestecat cu branza de vaci.
In forma de guguluf , unsa cu unt si presarata cu zahar, se toarna cam 3/4 din compozitie.
In restul se amesteca cacaua, omogenizand.
Se toarna peste aluatul deja asezat in forma, "amestecand" fara a obtine o compozitie uniforma ca si culoare, (trebuie sa obtinem aspectul de marmorat).
Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mare pt 15 min, apoi se scade focul la mijlociu si mai lasam aprox. 20 min.(depinde de cuptor, mai bine verificati)
Preparam glazura:
batem albusul de ou, nu mult, si adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie amestecand bine, bine.
Turnam peste prajitura si-o lasam sa se usuce(cine are rabdare, nu eu :)) )

Budinca de creier

0 comentarii
































Ingrediente

* 500 gr creier porc
* o punga de amestec legume(porumb,mazare,pastai,fasole boabe,ardel,morcov)
* 4 oua
* o lingura smantana
* 50 gr unt
* sare
* piper
* 3 linguri faina
* putin praf copt

Mod de preparare
Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le lasam la scurs.
Intr-un bol,batem bine cu o furculita ouale cu sare si piper. Adaugam :creierul,smantana,legumele, faina amestecata cu praful de copt.,untul. Omogenizam.
Ungem o tava cu unt, turnam amestecul si introducem la cuptor, pe treapta din mijloc pentru 20min la foc mediu, apoi urcam tava pe treapta superioara pentru inca 20. min.
Servim cald cu cartofi natur sau rece, ca aperitiv.O budinca de creier delicioasa!!!


Tarta cu nectarine

1 comentarii



O tarta facuta la repezeala. Voiam ceva bun cu fructe. M-am invartit prin bucatarie sa vad ce am :))): cu mere am mai facut, cu banane n-am vrut asa c-am ales nectarinele. 

Ingrediente

  • 3 oua
  • o ceasca de zahar+8 linguri
  • o ceasca faina
  • 2 linguri pesmet
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 500 ml lapte
  • 4 nectarine mari
  • un plic zahar vanilat
  • un plic budinca de caramel
  • 100 ml frisca
  • (ceasca= aprox.150gr )

Mod de preparare

Blatul.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul (o ceasca) .Mixam pana face tepi.
Adaugam apoi galbenusurile amestecand usor apoi incorporam faina, praful de copt, sarea si pesmetul. La urma amestecam si uleiul.
Turnam totul intr-o tava pentru  tarte unsa cu ulei si tapetata cu pesmet si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ  30 min .
Intr-un vas topim la foc mic untul peste care punem zahar (5 linguri) iar peste 2-3 minute nectarinele taiate cubulete si zaharul vanilat.
Fierbem totul timp de 10 minute la foc mic. Lasam sa se racoreasca timp in care preparam budinca dupa indicatiile de pe plic:
Punem la fiert laptele iar cand ajunge la punctul de fierbere adaugam praful de budinca amestecat in prealabil cu trei linguri zahar si 4 linguri de lapte rece.
Amestecam incontinuu, la foc mic, timp de un minut.
Peste blat turnam nectarinele cu tot cu sirop (e buuun), apoi budinca si o bagam din nou la cuptor, pe treapta de sus, pentru aproximativ 15 minute.(va prinde o pojghita).
O lasam sa se raceasca, o scoatem usor din forma si-o ornam cu frisca.

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes