Tort -"hai la plimbare"

14 comentarii

Ingrediente

  • blat:
  • 200gr unt sau margarina
  • 4oua
  • o cana lapte
  • doua cani si 1/2 faina cernuta
  • 2cani zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • o ciocolata(eu am pus cu lapte)
  • 1/2 cana apa
  • esenta vanilie
  • crema:
  • 600gr frisca
  • 300grame mure(sau alte fructe de padure)
  • 50gr ciocolata amaruie
  • doua plicuri gelatina
  • 2linguri coniac

Mod de preparare

blat:
separam albusurile de galbenusuri
untul il frecam spuma cu zaharul
adaugam galbenusurile usor batute
ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o incorporam in  amestecul cu unt
apoi in reprize adaugam lapte/faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea/iar lapte/iar faina,pana cand se termina ambele
albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor
adaugam esenta
se coace intr-o forma cu diametrul de 25,aprox 40-50min.,la foc potrivit
crema:
mixam bine frisca
murele le facem piure
gelatina o punem in 2-3 linguri de apa .o lasam 3minute
adaugam apoi, peste, 30ml apa si diluam amestecul la bain marine
ciocolata o topim intr-o lingura de smantana,la foc mic
amestecam: frisca,murele,coniacul,gelatina racita,ciocolata
ansamblare:
taiem blatul in 3
intr-un inel de tort asezam primul blat,il insiropam-nu foarte tare ,(eu am facut un sirop din zeama de la mure-fusesera congelate),intindem uniform jumatate din cantitatea de crema,punem al doilea blat,insiropam si intindem restul de crema
asezam si ultimul blat si dam la rece pt 3ore
scoatem inelul si decoram dupa preferinta


prajitura cu mure

3 comentarii

Ingrediente

  • pt blat :
  • 5oua
  • un plic crema ciocolata cu gust de trufe si rom(dr.oetker)
  • 5linguri zahar
  • un varf cutit sare
crema: 400-500ml smantana dulce 150gr zahar 300gr mure un plic gelatina   glazura: 100gr ciocolata vrac o lingura smantana o lingura unt 
 

Mod de preparare

blatul:
se separa albusurile de galbenusuri
se bat albusurile spuma cu zaharul
se adauga pe rand galbenusurile apoi praful de crema si se omogenizeaza
se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace la foc potrivit aprox 30min(depinde de cuptor)


crema:
smantana se bate bine impreuna cu zaharul
murele se scurg bine si se paseaza
se adauga peste smantana batuta
in zeama obtinuta prin scurgerea murelor se adauga plicul de gelatina
se lasa 2-3 minute apoi se dilueaza pe baie de abur
caldut se adauga in amestecul frisca-mure
se baga la frigider pentru  aproximativ 10 minute(pana cand compozitia incepe sa se lege
)

blatul racit se taie in doua pe orizontala
pe primul blat se intinde uniform crema, se aseaza al doilea blat
glazura:
pe baie de abur topim ciocolata impreuna cu untul si smantana
racim usor si intindem frumos peste prajitura.


 

Piept de pui in stil milanez

0 comentarii

Ingrediente

  • un piept de pui
  • doua felii feta de capra(in reteta originala e mozarella,eu aici nu gasesc:P)
  • doua felii rosie
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • pesmet

Mod de preparare

dezosati pieptul de pui incat sa obtineti doua bucati intregi de piept pe care le sectionati intr-o laterala obtinand doua "buzunarele"
le umpleti cu  rosie, feta si busuioc
condimentati cu sare si piper,le dati apoi prin pesmet si  le introduceti la cuptor intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu ulei
acoperiti cu folie pt 20minute apoi luati folia,le invartiti pe cealalta parte si le lasati pana ce se rumenesc frumos
eu le-am servit alaturi de cartofi fierti cu unt si castraveciori


placinta cu branza

0 comentarii

uite c-am gasit o reteta de placinta cu branza in urma careia poti manca ceva bun tare si sta intre timp si la pc:)))) 

Ingrediente

  • 500-600 gr faina
  • un cub de drojdie
  • lapte(o cana)
  • 250grame zahar
  • 500branza de vaci+3-4 linguri  cas framantat
  • 3oua+un galbenus
  • 70gr margarina
  • o lingura untura
  • 2-3linguri gris
  • o lingurita coaja rasa de lamaie 

Mod de preparare

 anunt important:))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect

-se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina
se lasa pana-si dubleaza volumul
intr-un bol mai mare  puneti faina,faceti o gaura in mijloc in care puneti maiaua
adaugati margarina topita,untura,un ou, 100gr zahar,amestecati si adaugati putin cate putin,laptele caldut si framantati
acum...mie-mi iesise cam tare si-am mai pus lapte, apoi prea moale si-am mai pus faina:)))
o gospodinuta cred ca stie destul de bine cum arata consistenta unui aluat;)
acoperim cu un servet curat si lasam aprox o ora la crescut(suficient timp pt.dezbaterile de pe bucataras.ro:)))
umplutura:
amestecam bine  branza,2oua,150grame zahar(sau cel mai bine,dupa gust),coaja de  lamaie,un plic zahar vanilat,grisul
aluatul il impartim in doua si intindem doua foi egale
asezam in tava unsa cu putin ulei prima foaie,apoi umplutura si cea de-a doua foaie
ungem cu galbenus batut si introducem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu, pana ce se rumeneste frumos

rulada turceasca

6 comentarii

Ingrediente

  • 1 l. lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 1 pahar  faina
  • 50 de gr. de margarina
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 pachet de frişca
  • 1 pahar de lapte

Mod de preparare

laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata.
ıntr-o tava de cuptor mare se presara uniform 100 de gr. de nuca de cocos.
budinca se toarna uşor peste nuca de cocos cu mare grija
ıncercati cu ajutorul unei linguri sa o ıntindeti uniform ın tava fara sa stricati stratul de nuca
se mixeaza frisca pudra cu laptele(eu am inlocuit amestecul cu  frisca vegetala)
dupa ce s-a racit  budinca ,adaugati şi frişca tot cu ajutorul unei linguri de lemn
sa o ıntindeti cıt se poate de uniform
deasupra presarati nuca
apoi introduceti tava la frigider,pt cel putin doua ore
cu ajutorul unui cutit taiati fasii lungi pe care, ajutandu-va de o furculita si de degetele, le rulati usor formand mini-rulade link

Tipsuri

  • 1nu am mai folosit frisca pudra ci am mixat 200ml frisca vegetala
  • 2pt interiorul ruladei am caramelizat 5linguri de zahar,am pus 4linguri nuca macinata si am intins in strat subtire amestecul pe folie de aluminiu
  • 3cand s-a racit,am rupt bucati si le-am tocat bine, bine
  • 4cand rulati fasiile ,nu strangeti rulada ci o rulati lejer
  • 5puteti adauga in frisca putin intaritor

chec cu branza de vaci

2 comentarii

reteta preluata de la Anisoara.multumesc mult!>:d< (eu am facut mici modificari.prima oara cand l-am facut am pus si sucul de portocale si coaja,acum nu:d) 

Ingrediente

  • 300gr faina
  • 3oua
  • 250gr branza de vaci
  • o cana de zahar
  • 100-150gr margarina sau unt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3linguri amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 4linguri de lapte
  • z vanilat

Mod de preparare

se cerne faina
se amesteca cu amidonul ,sarea si bicarbonatul stins cu otet
separat se bat ouale cu zaharul pana ce nu se mai simt granule de zahar in amestec
apoi se adauga untul topit
se adauga putin cate putin din amestec, peste faina,
apoi branza de vaci,amestecand cu o lingura de lemn(eu am folosit manutza:d)
se toarna compozitia in forma si se introduce in cuptorul preincalzit
se coace aprox 20min la temperatura mare(200grade)apoi inca 20la foc mic
eu..l-am repetat;)

Biscuiti cu ciocolata

0 comentarii

o reteta by Laura Adamache (, pe care eu am inmultit-o :)))),ca-mi parea ca ies prea putini biscuiti :)))

Ingrediente

    200gr ciocolata(am pus una cu lapte si una amaruie)
    100gr unt
    4oua
    450grame faina
    esenta de vanilie
    jumatate plic praf copt
    putina sare
    zahar tos si zahar pudra

Mod de preparare

se bat bine ouale cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul

untul cu ciocolata sa topesc pe bain marie

se toarna amestecul caldut  peste ouale batute,

se amesteca

se adauga apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt

crema obtinuta se introduce la frigider.eu am facut-o in timp ce se coceau minitartele ,aseara, si am lasat-o pana azi dimineata

din aceasta compozitie se formeaza bilute cam de marimea unei nuci, se dau prin zahar tos apoi prin zahar pudra

se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aprox 10-12min la foc potrivit

dupa cum am marit cantitatile, n-am respectat reteta:d, voi o puteti face exact cum scrie acolo




Rulada din piept de pui tocat

0 comentarii

o reteta inspirata de pe culinar.ro,care apartine Adrianei Nicoleta.

Ingrediente

  • carnea de pe doua piepturi de pui,tocata
  • carne pt carnat (300grame)-merge si altceva;cred ca ceva usor afumat i-ar da un gust super;)
  • parmigiano(eu am pus branza framantata de la borcan)
  • un morcov ras
  • 2oua
  • 3linguri orez(l-am umflat in apa clocotita)
  • patrunjel verde
  • sare,piper,busuioc
  • lapte
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

toate ingredientele (cu exceptia laptelui si zeama de lamaie)se amesteca
rezulta o pasta molicica si lipicioasa
cu mainile date prin faina,se ia din compozitie formandu-se rulade(eu am facut3)care se prajesc intr-o tigaie in care am pus unt si ulei
cand sunt frumos rumenite ,se adauga lapte pana la jumatatea grosimii ruladei
se acopera tigaia cu hartie de copt si se pune capacul
se fierbe 10minute apoi se intoarce pe cealalta parte
se mai fierbe 10min
-pt cine are oala minune,e timpul s-o foloseasca:)))-acolo se fierbe 10min
-se scurge sosul format in care se adauga zeama de lamaie(eu am stors o lamaie intreaga),o lingura-doua  de amidon, putin unt ,sare
se fierbe la foc mic
e delicios sosul!

Ciuperci cu maioneza

5 comentarii

dintre toate mancarurile pe care le prepar eu,piesele de "rezistenta":)))sunt aceste ciuperci si clatitele banatene.le-as face zilnic

Ingrediente

3BORCANE ciuperci taiate,scurse bine
2cepe tocate marunt
2linguri ulei 
4-5linguri maioneza 
o mana de patrunjel verde ,tocat
usturoi-5-6catei,pisati
sare

Mod de preparare

ceapa se caleste timp de 5minute in ulei(eu pun si putina apa)
se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10minute amestecand
se lasa la racit,se scurg si se amesteca cu maioneza,usturoi,patrunjel ,sare dupa gust

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes